04.06.2014

Здравейте!
В семейството ми, за съжаление, ракът стана твърде чест посетител. Вече трима от най-близките ми хора си отидоха от това коварно заболяване, но очи в очи се срещнах с ужасната диагноза преди година и половина, когато я поставиха на мама. Няма да описвам ужаса, който преживях, лутайки се от кабинет в кабинет, чувайки присъди, лишаващи майчицата ми от право на живот, изгаряйки от „светлината“ на „светилата“. След месец ежедневно ходене по мъките разбрах, че всичко е било за добро, за да попаднем при правилните хора и на правилното място.
Лекарите, чиито имена са записани със златни букви в паметта на моето семейство се казват д-р Кирил Киров, хирург, и д-р Георги Хаджиев, анестезиолог. Работят в СБАЛОЗ „Марко Антонов Марков“, гр. Варна. Невероятни професионалисти, с уникално отношение към пациента, позитивизъм, грижа. Непрекъснато усещаш, че освен теб още някой се бори с твоята болест и е до теб! Не се отказват от човешкия живот, не захвърлят пациента като „неперспективен“.
Когато влизахме в болницата, аз почти носех мама на ръце. Първият човек, с когото се срещнахме, беше д-р Хаджиев. След разговора с него, отправяйки се към болничната стая, мама извървя целия път сама, без дори да се подпира на мен. Не тялото и бе станало по-силно, а вярата, че някой е готов да и помогне я водеше сама!
По време и след операцията д-р Киров бе човекът, който денонощно бдеше. Всеки ден намираше време за всеки пациент, независимо колко е уморен и колко операции е направил. Всеки ден вдъхваше сили и увереност в своите болни. Дори в почивния си ден д-р Киров се информираше по телефона за състоянието на всеки опериран. Мама чакаше визитациите с нетърпение, защото винаги той, нейният ЛЕКАР, казваше по нещо хубаво и окуражаващо. Тя му имаше пълно доверие и мисълта, че той се грижи за нея я окриляваше.
След изписването, месеци наред д-р Киров продължаваше да следи състоянието на мама, независимо, че беше диспансеризирана във Велико Търново.
За мен, обиколилата толкова лекарски кабинети, ЛЕКАРИТЕ завинаги остават д-р КИРИЛ КИРОВ и д-р ГЕОРГИ ХАДЖИЕВ!
Не бих искала да пропусна да спомена и прекрасният екип в тази болница!
ОГРОМНО „БЛАГОДАРЯ“!


Siropi_banner

Siropi_banner

Карта на сайта